Имате акне? Значи здравето ви куца!

acne1
Акнето е кожен проблем, който може да засегне хора в различни възрасти. Така близо 80 % от хората на възраст между 11 и 30 години страдат от този кожен проблем.
Появата на пъпки по тялото е резултат от запушването на космени фоликули, и то най-често от мъртви клетки или от естествено срещаното омазняване на кожата (отделящият се от мастните жлези себум). Често при свърхпроизводство на себум порите на кожата се запушват, стигайки се до появата на пъпки (с бял връх, черен връх или така наречените кисти).

Появата на акне е в пряка корелация с области на тялото, където концентрацията на мастни жлези е повишена. Такива са вратът, гърбът, бедрата, гърдите, разбира се и лицето. Появата може да зависи и от генетична предразположеност, прием на някои лекарства, бактериален причинител, повишена хормонална активност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

............................................................В Н И М А Н И Е ! ! !..........................................
Оставете Вашето мнение за Дийп козметикс, какво Ви хареса, а може би, нещо не Ви харесало, Вашето мнение ще помогне на други жени